Kleine vissen, moten vis en filets kunnen worden gebakken. Gebruik hiervoor boter, olie of vloeibare margarine. Een combinatie (half boter - half olie) kan natuurlijk ook. Bak de vis op een op
redelijk hoog vuur. De vis is na een paar minuten al klaar. Het is belangrijk dat het vet goed heet is. Vis kan zonder toevoegingen gebakken worden. Maar gepaneerde vis is erg lekker; wentel de
vis voor het bakken dan eerst door bloem.
- Dep de vis of visfilet eerst aan beide kanten goed droog.
- Wrijf vervolgens de visfilet in met wat citroensap en bestrooi met zout en peper (of speciale kruiden naar keuze).
- Wentel de vis door wat bloem, schud overtollig bloem eraf.
- Verhit olie of vloeibare margarine in een koekenpan en leg de vis of visfilet erin.
- Bak de vis of visfilet op middelhoog vuur in 4-5 minuten goudbruin en keer daarna voorzichtig met een spatel.
- Bak daarna ook de andere kant goudbruin.